ABOUT ME

Kinek tartom Rékát?

Egy kulcsra zárt ötletház, amit nem lehet egykönnyen kirabolni.
László Réka egy kreatív halandó, aki részben ugyanolyan, mint a többi (ember), mint Te vagy én: tele hibákkal és tévedésekkel. Egyénisége a különcségéből adódik: tehetséges és fejlődőképes művész.
Egy olyan rivális fotóművész, aki sokra viszi majd az életben.
Nem áll szándékomban dicsérni vagy megalázni. Csak egy szívességet teszek: megpróbálni őt elfogultság nélkül jellemezni. Most – mivel megkértek és felhatalmaztak rá – veszem a bátorságot (meg a saját szókincstáram) és leások a felszín alá, hogy egy kicsit közelebb hozzam a lencsék és az objektívek túloldalán kukucskáló Rékát, s megkíséreljem felvázolni azt a lányt, akit én ismerek.
Milyennek látom őt?
Egy különc, aki egyszerűségre törekszik, de úgy, hogy azzal esztétikusat és letisztultat alkosson, s (bár nem tudom, hogyan csinálja, de) ez neki simán összejön. Több-kevesebb sikerrel. Bizonyos dolgokat néha annyira leegyszerűsít, hogy az azért nem elég érthető, mert túl szimpla. Viszont az egyszerűség nagyszerű képességnek számít a reklám és a design világban.
Bonyolult személyiség. Bonyolult, mert nőből van! S azt hiszem, ezt nem kell kifejtenem…
Réka, ő egyszerűen bonyolult! Erre akkor jöttem rá, mikor azon kezdtem gondolkodni, hogy kinek tartom én őt és mennyire ismerem.
Sokrétűségének néhány jellemzője:
·         logikusan gondolkodó típus, realista;
·         nonkonformista: nem tömeg-ember típus. Nem kedvel akármilyen társaságot, s bár a magányt nem szereti, a feltűnést is kerüli;
·         megválogatja barátait: nem barátkozik egykönnyen, nem ugrik fejest a kapcsolatokba, hezitál, latolgat (méreget). Talán ezért van az, hogy nagyon szűk baráti köre van – kiktől elvárja az őszinteséget és a segítőkészséget –, amilyen a mosdó olyan a törülköző alapon;
·         szeret a barátnőivel/barátaival „lógni”, sportolni, kikapcsolódni a természetben, a maga egyszerűségében;
·         jószívű, igazságos, szerény és szeretetreméltó személyiség;
·         szívesen fogadja a kritikát, mert nagy szükségét érzi a visszajelzéseknek.
Na de lássuk csak a sötétebbik oldalt, hiszen senki sem tökéletes.
Emberi gyengesége a következőkkel magyarázható:
·         alacsony önbizalommal rendelkezik: nincs megelégedve önmagával, nem bízik, nem hisz saját magában és kétségbe vonja képességeit. Eluralkodik rajta a pesszimizmus, ha akadályokba ütközik;
·         kissé materialista: lényegesnek tartja az anyagiak meglétét a zökkenőmentes, boldogságkereső élethez;
·         konzervatív és önfejű: véleményét nehezen lehet befolyásolni, hiszen makacsul ragaszkodik eredeti álláspontjához;
·         szűk látókörű: sokszor lényegtelennek tart bizonyos dolgokat, úgy érezve, hogy az saját karrierje szempontjából nem annyira fontos. Nagyon kiszűri az információkat: zsugori kíváncsiskodó.
László Réka halad a korral, otthonosan mozogva a divat különféle területein. Fokozott érdeklődést főleg a (fotó)művészet fele mutat, s az önmegvalósítást számára a profi fotózás jelenti. Lelkesedik azokért a témákért, területekért, ahol bizonyítani tudja rátermettségét. Az egyik kedvence a makro fotózás. Pórázon tartva az elektronikus és digitális világot, kézügyességét és esztétikai érzékét a rajzai is alátámasztják.
Ez a fotoblog nem azzal a céllal jött létre, hogy saját sikereivel hivalkodjon a blogger, hanem azért, hogy – Réka legkiválóbb és legérdekesebb fotóit megőrizve és leltározva – esztétikai élményt nyújtson látogatóinak.

Disz iz máj vélemény, azon szempontok és értékek szerint, amiket én tartok fontosnak.
Remélve, hogy nem skatulyáztam túl be az alanyt, továbbra is
jó ötleteket és tiszta fényeket kívánok a fotózáshoz,